Opschoondag 20 maart 2021

De gemeentelijke opschoondag werd vanwege corona afgelast, maar als wijkplatform vonden we dat we het op onze manier - in tweetallen de wijk in - wel door konden laten gaan. En wat hebben we een geweldige morgen gehad met elkaar.

Ok, geen handen schudden en op afstand blijven. Maar laten we eerlijk zijn: met vieze handen of een vuiliszak in je handen is het ook niet echt een pretje om heel dicht bij elkaar te staan. Vanmorgen hebben we echter met elkaar ervaren, dat je ook op anderhalve meter en met als dat nodig was een mondkapje een geweldige morgen met elkaar konden beleven. Ook het weer werkte daar fantastisch aan mee.

Een kar vol vuilniszakken was het tastbare resultaat. Een heerlijk opgeschoonde wijk het gevolg. Misschien wat minder opvallend voor wie niet heeft meegedaan, maar wij weten beter.

We begonnen om 9.00 uur bij het plein in de Begoniastraat, waar zich meer mensen dan ooit tevoren verzamelden. Opvallend veel kinderen en ook Rooswitha en Bart waren er namens Welzijn Barneveld.

Halverwege was er koffie en thee voor de volwassenen en lollies voor de kinderen, aangeboden door kapper Aydin. En ook Suleyman Car van buurtwinkel Serhad & Van der Zee verraste dit jaar weer met een doos vol verrukkelijke mandarijnen en bananen en nog wat lollies voor de kinderen, die wat later kwamen.

Om 11.30 uur keerden we met volle zakken voor de laatste keer terug naar het plein en werden we door Aïcha namens de Marokkaanse moskee An Noer vergast op verrukkelijke harira soep, gehakt-groentebroodjes en loempia's. Ze werden gesponsord door Khalil Aaloul.

Van links naar rechts Khalil Aaloul (sponsor van de verrukkelijke Marokkaanse lunch voor alle deelnemers), Suleyman Car (Serhad & Van der Zee buurtwinkel sponsorde ons tussendoortje met o.a. heerlijke bananen en mandarijnen) en Willem Massier (voorzitter Wijkplatform Oldenbarneveld).

Zo was het voor ons met elkaar een onvergetelijke een heerlijke dag op anderhalve meter!