2019

2019 ligt inmiddels achter ons. Hier een overzicht van wat we deden.

Het was een jaar met een aantal zeer geslaagde en wat minder geslaagde activiteiten. Een gevoel van dankbaarheid over wat we met elkaar hebben mogen en kunnen doen is groot.

Laatste Activiteit in 2019: Oldenbarneveld Winterfuif

Wat was het gezellig en wat waren de klaargemaakte gerechten heerlijk!

Onze Marokkaanse vriendinnen rond Moskee Annour hadden er onder leiding van Aïcha en Samira weer een waar culinair feestje van gemaakt met overheerlijke Marokkaanse soepen, loempia’s en thee. Suleyman zorgde vanuit zijn Pleinzicht voor niet te versmaden Turkse Pizza’s. Wijkwinkel Serhad leverde heerlijk Turks brood. En André Kennis van de Spar hielp ons als Wijkplatform met heerlijke chocolademelk en druivensap als basis voor alcoholvrije Glühwein.

De tweede Oldenbarneveld Winterfuif was dit keer in Bronveld, nadat we vorig jaar weg regenden en wegwaaiden van het plein. Bedankt Bronveld voor de vriendelijke gastvrijheid.

Met elkaar hebben we een zowel culinair als qua gezelligheid heerlijke avond beleefd.

15 en 16 november
(Kinder)kleding(ruil)beurs

Er was veel tijd en ook het nodige budget in de voorbereiding gestoken. Daarnaast was er aandacht zowel via deze site, Facebook, e-mail, WhatsApp, huis-aan-huis flyers en zelfs de voorpagina van de huis-aan-huis krant van de Barneveldse Krant. Op vrijdag waren we hoopvol gestemd, want er werd door enkele mensen veel (mooie) kleding ingeleverd. Helaas bleek de belangstelling op zaterdag erg tegenvallend. Maar misschien is het ook een goed teken. We konden nu op maandag wel heel veel mooie (kinder)kleren naar de Voedselbank brengen.

In de voorbereiding op de Kledingruilbeurs op 15 (inleveren) en 16 november hebben we een eigen logo ontwikkeld (gebaseerd op het basis-WPF-logo van de Gemeente) en een eigen munt (een Oldenbarneveldertje) voor de verschillende activiteiten

Tweede Wijkplatformavond 12 september 2019

Met 28 mensen zaten we rond de tafels en hebben we een geweldige avond gehad rond het thema ‘Veiligheid’. De gemeente is volop bezig met verkeersveiligheid, maar er is meer te zeggen over Veiligheid. Hendri van de Kamp uit De Lors, onze wijkagent en Nelske en Sara van Elan waren uitgenodigd. Onder deze link vind je hier een verslag van de hand van Klaas Pol.

De koffierkar

Van 6 juni (direct na de Ramadan) tot eind augustus zijn we als Wijkplatform bij mooi weer met de actie de wijk in gegaan om met zoveel mogelijk bewoners te praten. Over wat de bewoners in dat buurtje zouden willen. Als het buurtje aan de beurt was, kregen de bewoners op de dag zelf een uitnodiging in het Nederlands, Turks en Arabisch. Voor de organisatie hiervan hadden zich 12 mensen opgegeven. Dat was geweldig!
Helaas hebben we tijdens deze actie ondanks de uitnodiging via een briefje op de dag zelf heel weinig buren gesproken. Eigenlijk ervaren we de actie daardoor wel een beetje als mislukt. We gaan ons erop bezinnen, hoe we beter in contact kunnen komen met zoveel mogelijk wijkbewoners. Want
voor een veilige, schone en plezierige wijk hebben we toch eigenlijk iedereen nodig.

Oldenbarneveld ZomerPleinfeest

Het weer werkte op zaterdag 13 juli opnieuw niet echt mee, maar het gezegde “De één danst als het regent en de ander wordt nat” maakte, dat de gezelligheid het ruimschoots won.

Het werd een fantastische middag met

+ vrolijk spelende kinderen

+ kleedjes met leuke spulletjes van de zolder

+ prachtige henna-tattoos

+ kraampjes met mooie spullen en ook veel lekkers uit Syrië, Turkije en Marokko

+ een gezellig terras waar we met elkaar het lekkers op aten en met praatten

Alles vergezeld van muziek uit heel veel verschillende landen.

Een heel geslaagde middag waar we ook bij het opbouwen en afbouwen de diversiteit van onze mooie wijk konden ervaren. Dank aan allen die hebben bijgedragen.

Op onze Facebookpagina meer foto’s.Officiële opening Speelplekken

Omdat het veertien dagen geleden op 12 juni zo hard en veel regende, dat we de Speelmiddag + officiële opening van de gerenoveerde speelplekken moesten afgelasten, hebben we het gisteren, dus op 26 juni alsnog kleintjes over gedaan.

Officiële opening Speelplekken

Omdat het veertien dagen geleden op 12 juni zo hard en veel regende, dat we de Speelmiddag + officiële opening van de gerenoveerde speelplekken moesten afgelasten, hebben we het gisteren, dus op 26 juni alsnog kleintjes over gedaan.

Op onze Facebookpagina een klein fotoalbum en een filmpje

Hoorzitting ivm bezwaren op 13 juni

Op de beide Wijkplatformavonden in 2018 werd de gevaarlijke overgang van Primulastraat-Korenbloemstraat door direct omwonenden onder de aandacht gebracht als zeer gevaarlijk. De gemeente ging mee met het Wijkplatform dat dit gevaarlijke punt met handtekeningen ondersteund aanbracht. Door bezwaren werd op 13 juni een hoorzitting gehouden en het idee van de afsluiting nog even opgehouden. (Nawoord: B&W hebben de bezwaren inmiddels verworpen.)

Speelmiddag 12 juni en officiële opening van de gerenoveerde speelplekken

Wat een fantastische middag had moeten worden, viel letterlijk en figuurlijk in het water.

Wat een desillusie!

 • Vele uren waren er in de voorbereiding gestopt door de werkgroep bestaande uit Elja Zielman, Jorien Haverhals en Annalies Duits. Samen met Marije van den Brink en Willem Massier lag een perfecte speelmiddag in het verschiet.

 • Marije en Willem waren al vanaf 11.00 uur aan het rijden met auto + kar om alle spullen op tijd op de juiste plek te krijgen

 • Vrienden van Annalies waren ook als vrijwilliger aanwezig om bij de catering te helpen

 • René Jansen had er een vrije dag voor opgenomen om met een gezellige ijscokar de kinderen te verwennen.

 • Een clown kwam 200 kilometer rijden om de kinderen te vermaken. Gelukkig kon Rooswitha van Welzijn (de gulle initiatiefnemer van dit cadeautje voor de kinderen in de wijk) de clown naar het Kinderhospice verwijzen, alwaar de kinderen ongetwijfeld een heerlijk middag hebben beleefd.

 • 13 scholieren en een docent van de Meerwaarde waren geïnstrueerd en stonden klaar om ook mee te helpen. Fantastisch!

 • Sponsoren als de visboer bij de Spar, de Coöp en de Jumbo waren benaderd en hadden lekkers toegezegd. Wat goed georganiseerd Annalies.

 • BeActive en Real Adventure hadden allerlei spullen afgeleverd, die tijdelijk bij de voorzitter waren gestald.

 • De gemeente had dinsdag al op alle mogelijke plekken hekken en borden klaargezet en plaatste die op woensdag tussen 12.03 – 13.30 uur op de weg, zodat de kinderen voor één keer niet op het verkeer hoefden te letten tijdens het spelen. Wat een geweldige medewerking!

 • Wethouder Van de Burgwal en onze Elja hadden zich voorbereid om de speelplekken aan het Begoniaplein en de Brummelkamperweg officieel te komen openen

 • En toen …. toen begon het eerst langzaam en vervolgens ongehoord hard te regenen. Precies op het moment dat we met de speelmiddag wilden starten.

Wat jammer.

Omdat we allemaal, inclusief de leerlingen van De Meerwaarde door en door nat waren, de speelplekken doorweekt en de vooruitzichten heel slecht, moesten we om 14.00 uur met elkaar het besluit nemen om de zo fantastisch voorbereide Speelmiddag alsnog af te blazen. Helaas.

We kunnen veel, bijna alles organiseren, maar het weer …… dus een streep eronder!

Meivakantie: sport- en spelweek

georganiseerd door Athletes in Action op het veldje achter Bronveld. Een fantastische week afgesloten met een geweldige barbeque. Dank aan alle onbetaalbare vrijwilligers van Simpelkerk en Athletes in Action. Wat kunnen we TROTS zijn op en dankbaar voor onze wijk, waar zoveel moois gebeurt.

23 maart: Nationale Opschoondag.

Vorig jaar waren we met 3 volwassenen. Dit jaar met 18 en 14 kinderen. De straten waren schoner dan vorig jaar. In de plantsoentjes achter de flats aan de Lobeliastraat en het Plein was wel te veel werk aan de winkel.

Video Crossbaantje.mp4

Crossbaantje gerealiseerd

Geen activiteit van maar wel gerealiseerd op verzoek van het WPF: de aanleg van het crossbaantje op de Speelplek aan de Brummelkamperweg. Er wordt inmiddels al druk gebruik van gemaakt. Met dank aan het team van de BOR van onze gemeente en met name Juul Scheffers.

'Alleen parkeren voor bewoners borden aan de Zonnebloemstraat. Bedankt Team Verkeer

De eerste WPF-avond op maandag 4 februari in Bronveld. Met 26 aanwezigen goed bezocht. (Klik hier voor het verslag.)

Weerbaarheidstraining door STIMENZ werd door de deelnemers als uiterst waardevol ervaren