buurthuis Bronveld en Wijkplatform samen verder!

Vanaf nu zijn de activiteiten van het Wijkplatform Oldenbarneveld helemaal ondergebracht bij die Buurthuis Bronveld. We hebben dus de krachten gebundeld. Vanaf 1-1-2023 is er nog één website en nog één Facebookpagina.

Dat vonden we belangrijk met de grote projecten die we de komende jaren in onze wijk willen realiseren:

 • de actie Buren Bloemetje

 • de herinrichting van het Oldenbarneveldplein

 • de nieuwbouw van ons buurthuis


Want 'Oldenbarneveld? Dat zijn we samen!'

Bemoedigend bloemetjeWoensdagmiddag 7 september 2022 werden John en Regina Ramaker, aan de Zonnebloemstraat in onze wijk, verrast met een bloemetje van het Wijkplatform.

John is ernstig ziek. Om hem en zijn vrouw in deze tijd wat op te beuren, kregen ze dit mooie boeket.


Het buurtbloemetje willen we graag vaker bezorgen. Weet jij ook iemand bij jou in de buurt die voor zo'n bemoedigend bloemetje verdient? Meldt het bij ons Wijkplatform. Op Facebook kun je dit volgen.
Want 'Oldenbarneveld? Dat zijn we samen!'

Samen

Video 2020-promo.mp4

We wonen, spelen en leven samen in onze wijk. Dat is onze gezamenlijke leefomgeving. Het mooiste is het als we samen trots kunnen zijn op onze wijk.

Want onze wijk gaat natuurlijk iedereen aan. Daarom organiseren we dagen om de wijk op te schonen, een wijkschouw, een prachtig Wijkfeest (zie de activiteitenpagina), bouwen we continue aan deze site en onze Facebookpagina en proberen we met de herinrichting en vergroening van het Oldenbarneveldplein en de nieuwbouw van Bronveld als wijkcentrum en buurthuis de wijk een nieuwe boost te geven als heerlijke plek om te wonen, spelen en leven.
Want 'Oldenbarneveld? Dat zijn we samen!'

Buitenspeeldag 2021.mp4

Onze leefomgeving!'Samen Oldenbarneveld' betekent ook: samen werken aan een schone, veilige en plezierige leefomgeving!

Als we samen trots op onze wijk willen kunnen zijn, is één van de opdrachten aan onszelf, dat we ook goed voor die leefomgeving van ons samen zorgen. Dat we onder andere zelf onze straten en struiken niet vervuilen en dat we dat ook aan onze kinderen en jongeren meegeven. Novel Aaloul, de jongerenwerker van BeActive / Creative bespreekt dit ook met de kinderen en jongeren in onze wijk en helpt hen om te leren, dat onze wijk ook hun leefomgeving is.


Het eerste plaatje hierboven toont een hele serie vuilniszaken. Van de straat en uit de struiken gehaald op de eerste opschoondag in 2021 in maart door het team in het onderste foto. Zwerfafval van een half jaar!

Dat 'samen eigenaar zijn van onze leefomgeving' is de opdracht voor ons allemaal! Doe jij ook mee?

Sociale Cohesie

Onder de werktitel “Oldenbarneveld? Dat zijn wij! Samen!” zijn vanaf 2018 veel gesprekken gevoerd en ideeën op tafel gekomen. Alle ideeën zijn toen verzameld in een praatstuk, dat we actueel hebben gehouden tot januari 2021 door telkens te evalueren en – indien nodig – bij te sturen. Eind 2020 / begin 2021 uit in de Woon-Wijk-Visie, die we als concept begin 2021 hebben aangeboden aan onze partners in het eind 2020 opgestelde convenant ‘Samen voor Oldenbarneveld’.

Vanaf begin 2021 is er een activiteitenkalender en maakt het Wijkplatform deel uit van een samenwerkingsverband rond het convenant 'Samen voor Oldenbarneveld'.

Samen ondersteunen en stimuleren we buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. Als we elkaar kennen, begrijpen we elkaar immers ook beter? Zo bouwen we samen aan een wijk, waarin we bereid zijn om anderen te helpen, wanneer het even niet lukt.

Welzijn Barneveld heeft als extraatje het Buurtbudget in beheer. Een pot van € 20.000 voor jou mooie idee! Als jij een mooi idee hebt wat bijdraagt aan de sociale samenhang in je straat, maak je een kans op een bijdrage uit het Buurtbudget! Meer informatie kun je vinden via https://www.welzijnbarneveld.nl/in-de-buurt/

De straten
in de wijk

Oldenbarneveld is een woonwijk. Maar we zijn ook trots op

 • Kinderopvang Dolfijn
  Oldenbarneveldplein 14-16, 3772 XD Barneveld Peuteropvang: T. 06 1541 8973
  We hebben geluk met Kinderopvang Dolfijn in onze wijk. Daarmee krijgen de kleinsten iets mee van wat we als wijk zo belangrijk vinden. Helaas hebben we in onze wijk geen Basisschool. Dat is jammer, omdat we daardoor ook niet samen met de school kunnen werken aan belangrijke zaken als het eigenaarschap van de eigen leefomgeving en hoe belangrijk samen leven en samen spelen is voor elk mens.

 • Kapsalon Aydin
  Oldenbarneveldplein 1, 3772 XS Barneveld: T. 0342 434 062
  Vriendelijk, goed in zijn vak en prima voor de portemonnee. Knippen zonder afspraak. Kortom een buurtkapper waar we trots op kunnen zijn. Bij pleinactiviteiten ook altijd bereid om de vrijwilligers van een bakkie troost te voorzien.

 • Buurtwinkel Serhad & Van der Zee
  Oldenbarneveldplein 13-15, 3772 XS Barneveld: T. 0342 422 350
  Van heinde en verre komen klanten naar deze buurtwinkel van Suleyman Car en zijn gezin. Met wereldse producten die je nergens anders in de regio kunt kopen en met buitenaards lekker fruit. Bij buurtactiviteiten op het plein komt de winkelier altijd met wat lekkers.