Ons Wijkboek is bedoeld om elkaar als bewoners en (professionele) werkers te leren kennen en elkaar te herkennen, wanneer we elkaar in onze mooie wijk ontmoeten. Daarom van harte uitgenodigd om iets over jezelf te vertellen.
Via het vergrootglas rechtsboven de pagina kun je zoeken dwars door de hele site op alle losse woorden. Zo vind je op naam, maar ook op beroep en op elk 'sleutel'woord.

Mijn naam is Jetze Baas(1948). Sinds februari 2021 woon ik in de wijk Oldenbarneveld, na eerst ergens anders In Barneveld te hebben gewoond.

Ik ben ruim 50 jaar getrouwd met Hieke. We kregen 10 kinderen en hebben inmiddels een behoorlijke schare kleinkinderen.

Ik ben actief lid van de Geref. Kerk vrijgemaakt De Burcht. Mijn taak daar ligt voornamelijk in het beleid rond de jeugd. Ik mag daar ook met enige regelmaat diensten leiden. (www.gkvbarneveld.nl)

Onderwijs heeft de liefde van mijn hart. Tijdens mijn werkzame leven was ik directeur van de gereformeerde basisschool De Bron en later bovenschools directeur van 10 basisscholen uit de regio.

Al jaren zet ik me in voor mijn medemens in nood, via Stichting Hulpverlening Internationaal Barneveld(SHIB). SHIB organiseert reizen naar Zuid Afrika om in de sloppenwijken te bouwen voor mensen met goede plannen (zie www.shib.nl)

Sinds 1 januari 2022 mag ik me voorzitter van het Wijkplatform noemen. Op mij rust de taak mijn zeer gewaardeerde voorganger Willem Massier op te volgen. Ik wil me graag inzetten voor een mooie, veilige, gezellige en schone wijk. Daar hoop ik een poosje via het WPF aan te mogen bijdragen. Al zal ik dat vast anders invullen dan mijn illustere voorganger. We hebben een prachtige wijk, met daarin een veelkleurige samenleving. Wat zou het mooi zijn als we elkaar tot een hand en een voet kunnen zijn. Omkijken naar elkaar, zorgen voor elkaar.

Het zou geweldig zijn, als we ons daarin de komende jaren verder mogen ontwikkelen. Veel staat er de komende periode op stapel: aanpassing van het Oldenbarneveldplein, een nieuw te bouwen Bronveld. Allemaal kansen. Ik ben dankbaar dat ik op mijn leeftijd nog de energie heb gekregen om me voor onze wijk in te mogen zetten.

Mijn naam is Johan Honders. Ik ben 57 jaar geleden geboren in de Betuwe en woon, met echtgenote Bep, sinds 1996 in Barneveld. Mijn huidige adres is aan de Narcissenstraat, dus in de mooie en diverse wijk Oldenbarneveld.


Mijn werkende bestaan heeft zich altijd afgespeeld in overheidsland. Zo was ik in de periode 2000-2004 als projectleider in dienst van de Gemeente Barneveld en, samen met een collega-projectleider van de Woningstichting Barneveld, verantwoordelijk voor de ingrijpende opknapbeurt van de wijk Oldenbarneveld.


In 2004 ben ik ook betrokken geraakt bij Ontmoetingscentrum Bronveld, eerst als lid van de Raad van Advies en later als bestuurslid. Op 1 oktober jl. mocht ik Jan van den Brink opvolgen als beheerder van Bronveld. Via Bronveld -maar ook als lid van het Kernteam van het Wijkplatform Oldenbarneveld- kan ik veel van mezelf kwijt in deze mooie wijk. Ik woon er niet alleen, maar ik mag ook bijdragen aan de ontmoeting en verbondenheid. In Bronveld vinden veel verschillende activiteiten plaats, zowel overdag als ‘s avonds. Misschien ook wel activiteiten die jij/u leuk vinden. Interesse? Neem gerust een kijkje op www.bronveld.nl. Of loop eens binnen. Wie weet waar het toe leidt!


Graag tot ziens in Bronveld of waar dan ook in de wijk.

Wij zijn Margriet en Jan van den Hazel. We wonen sinds 2018, dus nog maar twee en een half jaar in deze wijk.


Ik, Margriet, ben momenteel 68 jaar, weliswaar in Barneveld geboren, maar heb het grootste deel van mijn leven in Kootwijkerbroek gewoond. Lang was mijn hobby het schilderen van mooie stukjes natuur. In onze kamer, de gang en gemeenschappelijke hal in ons appartementencomplex hangen er een paar. Momenteel heb ik even geen zin in schilderen en ben ik meer van het puzzelen.


Ik, Jan, ben 70 jaar, geboren in Putten, opgegroeid aan de bosrand richting Kootwijk vlakbij Stroe. Samen met Margriet ik aan de Wesselseweg gewoond richting Kootwijkerbroek, voordat we in dit appartement kwamen. Ik doe vrijwilligerswerk voor Automaatje. Vooral de langere afstanden vind ik fijn om te doen. Zo spreek je de mensen en dat vind ik heel mooi. Al die verschillende verhalen. Mijn grootste hobby is wandelen. Niet in groepen, maar wel graag lange afstanden in de natuur. Zo heb ik het Pieterpad van Noord Groningen naar Zuid Limburg, Trekvogelpad van Bergen aan Zee naar Enschede, het Marskramerpad van de Duitse grensplaats Bad Bentheim naar Den Haag en het Westerborkpad van Amsterdam naar Hooghalen in Drenthe gelopen. Die laatste wandeling is opgezet als bezinningspad en voert langs plaatsen die herinneren aan de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, zoals onderduikadressen, monumenten en werkkampen. Op woensdag is het mijn vaste wandeldag. Momenteel loop ik dan samen met mijn schoonzus.


Wij wonen nog niet zo lang, maar wel met heel veel plezier 'aan de poort', de ingang van de Lobeliastraat in de wijk Oldenbarneveld. Als mensen horen dat we hier wonen, krijgen we nog regelmatig een negatieve reactie. Maar dat is echt helemaal ten onrechte vinden wij. Eigenlijk kunnen we maar één verbeterpunt noemen: dat sommige mensen gewoon te hard en roekeloos de wijk inrijden. Maar ja, dat is niet alleen hier het geval. We vinden de wijk juist door alle verschillende mensen gezellig en leuk.

Ik ben Gerald Kersjes, ben 60 jaar en woon sinds juli 2018 met veel plezier in de Hortensiastraat; leuke straat in een fijne wijk, met aardige bewoners en fijne buren.
In het weekend zijn mijn drie zonen (of enkele daarvan) regelmatig bij mij thuis te vinden en dat is ook leuk.

Op dit moment ben op zoek naar een leuke baan in natuur, groen of biologie. Om niet stil te blijven zitten doe ik veel vrijwilligerswerk, onder andere in het wijkplatform Oldenbarneveld, bij IVN (natuureducatie) en in de protestantse gemeente Barneveld.


Naast het vrijwilligerswerk ben ik bezig met mijn grote hobby; wandelen in de natuur en/of (jeugd)natuurgids zijn. Favoriet zijn bij mij de zogenaamde Trage Tochten, die grotendeels onverhard zijn en die dwars door bos, hei, zandverstuiving, uiterwaarden enz.. lopen. De helft loop ik solo en de helft met wandel- of natuurmaatjes. Er is dan onderweg veel te zien en ik let dan veel op bomen, paddestoelen, bloeiende planten, vogels die op mijn pad komen.


Ik vind het leuk om wat 'terug te doen' voor de wijk waar ik woon en daarom doe ik binnen het wijkplatform diverse verschillende dingen. Verder hou ik mij op dit moment ook voor een deel bezig met 'groen' en dan met name het plan voor het Oldenbarneveldplein.


Wie weet zie ik u / jou binnenkort ergens in de wijk.

Mijn naam is Novel Aaloul. Vanuit mijn functie als jongerenwerker bij Be Active & Creative vind ik het fijn dat tijdens activiteiten die wij organiseren, denk aan de sport – en spelbus altijd kinderen/jongeren aanwezig zijn met verschillende culturele achtergronden. Dit gaat heel goed samen en krijg hierdoor veel energie.

In mijn vrije tijd wandel ik graag. Ik houd van lekker eten en proef dan ook zo nu en dan verschillende keukens.

Ik ben als jongerenwerker van Be Active & Creative actief in de wijk Oldenbarneveld om de behoefte bij kinderen en jongeren op te halen d.m.v. leuke activiteiten te organiseren.

Ik streef ernaar om alle kinderen/jongeren in de wijk te bereiken! Zo doe ik het straathoek werk in de wijk, ook wel ambulante jongerenwerker genoemd. Zo doe ik nog zoveel meer.

Ik wil dat alle kinderen en jongeren kunnen meedoen!

Heb jij ideeën voor leuke activiteiten? Kan jij een steuntje in de rug gebruiken? Neem dan contact op met mij via n.aaloul@barneveld.nl of 140342.